De UBC was van oudsher de techniek om Unit4 Multivers te koppelen met andere software. Omdat de onderliggende techniek door Microsoft niet meer ondersteund zal worden in de nabije toekomst, is Unit4 voornemens om de ondersteuning op de UBC ook te gaan stoppen.

Men heeft momenteel als einddatum 31-12-2019 in gedachten, maar Unit4 zal in overleg met partners en klanten nader bepalen of dit realistisch en haalbaar is.

De nieuwere koppelmethodes API en Web API worden wel ondersteund en actief verder ontwikkeld.

Zijn de onderstaande situaties op jou van toepassing?

Situatie 1: je hebt een koppeling tussen Unit4 Multivers en andere software

Unit4 kan niet zien welke techniek er voor jouw koppeling gebruikt is. We adviseren je om snel contact op te nemen met de leverancier van je koppeling en hen te vragen of gebruik gemaakt wordt van de Unit4 Business Connector (UBC).

Je leverancier kan via deze pagina contact opnemen met Unit4 en daar developers documentatie inzien: https://www.unit4multivers.nl/voor-wie/integratiepartner

Situatie 2: je gebruikt TaskManager

Taskmanager gebruikt al zoveel mogelijk de API voor connecties met Unit4 Multivers, maar er zijn nog enkele functies aanwezig die de UBC gebruiken. Dat komt omdat deze functies niet of niet voldoende in de API aanwezig zijn. Je hoeft zelf niets te doen, met Unit4 wordt besproken wat we nodig hebben om de UBC in Taskmanager te vervangen door de API. We houden je op de hoogte waar nodig.

Situatie 3: je gebruikt één of meerdere oplossingen uit de Plus Serie

Een aantal producten uit de Plus Serie maakt nog gebruik van de UBC. Deels van oudsher, deels omdat de API niet of niet voldoende functies aanbiedt voor de werking van de oplossingen. Je hoeft zelf niets te doen, wij gaan met de fabrikant van de Plus Serie samen met Unit4 kijken naar de mogelijkheden om de UBC in deze oplossing te vervangen door de API. We houden je op de hoogte.


Terug naar overzicht